Monday, 12 September 2011

TAWARAN MENARIK KEPADA PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENT UTK MENDAPATKAN MODAL DENGAN KADAR SEGERA

12 SEPTEMBER 2011

TERIMA KASIH KEPADA PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE..

PIHAK AZZ MARKETING ENTERPRISE BERTERIMA KASIH KEPADA SOKONGAN YANG TELAH DIBERIKAN OLEH SEMUA PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE DI MASA LALU YANG TELAH SAMA-SAMA MENAIKKAN NAMA DAN PERNIAGAAN AZZ MARKETING ENTERPRISE. SOKONGAN YANG DIBERIKAN MEMBOLEHKAN AZZ MARKETING BERHAD DITUBUHKAN SETERUSNYA DAPAT DIDAFTARKAN SKIM KEPENTINGAN YANG MANA SECARA TIDAK LANGSUNG  MENJAMIN MODAL PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE DAN MENJAMIN KESINAMBUNGAN PERNIAGAAN SYARIKAT DIMASA HADAPAN DENGAN SAH DAN TERJAMIN SETARAF UNIT AMANAH BERDAFTAR SEPERTI ASB DAN ASN.

KAEDAH PEMBAYARAN BALIK MODAL PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPISE SEPERTI YANG DIJANJIKAN..

PIHAK AZZ MARKETING ENTERPRISE BERUSAHA UNTUK MENYELESAIKAN SEMUA MODAL PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE SECEPAT MUNGKIN IAITU DENGAN MEMOHON PINJAMAN DARIPADA  KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA. STATUS PERMOHONAN TERKINI SEDANG DINILAI OLEH AGRO BANK YANG MERUPAKAN PANEL PENILAI BAGI PIHAK KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA DAN PELUANG UNTUK DILULUSKAN ADALAH TINGGI MEMANDANGKAN PINJAMAN YANG DIMOHON ADALAH BERCAGARKAN TANAH TAPAK SKIM TILAPIA DAN JUGA SIMPANAN TETAP 10% DARIPADA NILAI JUALAN UNIT SKIM RAJA TILAPIA APABILA DILULUSKAN KELAK. NAMUN DISEBABKAN NILAI PINJAMAN YANG TINGGI, BANYAK PROSEDUR DAN SEMAKAN YANG PERLU DILAKUKAN TERLEBIH DAHULU OLEH PIHAK AGRO BANK SEBELUM LAPORAN LENGKAP PINJAMAN DIHANTAR OLEH AGRO BANK KEPADA KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA UNTUK DIPUTUSKAN KEPUTUSAN  PINJAMAN.

PILIHAN LAIN PEMBAYARAN BALIK MODAL DENGAN CEPAT KEPADA PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE YANG MEMILIKI KEMAMPUAN KEWANGAN..

SELAIN DARIPADA PEMBAYARAN BALIK MODAL MELALUI DANA DARIPADA KEMUDAHAN PINJAMAN KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA YANG MUNGKIN MEMAKAN MASA UNTUK DILULUSKAN, PIHAK AZZ MARKETING ENTERPRISE  JUGA MENYEDIAKAN ALTERNATIF LAIN IAITU MELALUI TUKARAN KEPADA UNIT SKIM KEPENTINGAN RAJA KELI AZZ MARKETING BERHAD (SILA KLIK DISINI) DAN MELALUI TUKARAN KEPADA UNIT SKIM KEPENTINGAN RAJA TILAPIA . TUJUAN LANGKAH INI DI BUAT ADALAH UNTUK MEMPERCEPATKAN LAGI PEMBAYARAN BALIK MODAL DILAKUKAN TANPA PERLU MENUNGGU PINJAMAN DILULUSKAN DAN DALAM MASA YANG SAMA PEMILIK PAKEJ TERSEBUT DAPAT MENIKMATI KEUNTUNGAN YANG TERJAMIN SELAMA 2 TAHUN MELALUI SKIM KEPENTINGAN YANG BERDAFTAR.

PILIHAN LAIN PEMBAYARAN BALIK MODAL DENGAN CEPAT KEPADA PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE YANG TIDAK MEMILIKI KEMAMPUAN KEWANGAN DAN MEMERLUKAN WANG SEGERA..


PENJUALAN KEBANYAKKAN ASET AZZ MARKETING ENTERPRISE TIDAK DAPAT DILAKUKAN MEMANDANGKAN ASET YANG DIMILIKI ADALAH DISEWA DAN BUKAN DIBELI. HANYA ASET KENDERAAN SAHAJA YANG BOLEH DIJUAL TERTAKLUK DAN BERGANTUNG KEPADA TAWARAN HARGA YANG MUNASABAH MENGIKUT HARGA PASARAN SEMASA DAN DANA DARIPADA PENJUALAN TERSEBUT AKAN DIBAYAR KEPADA PEMILIK PAKEJ AZZ15 *** SAHAJA MEMANDANGKAN NILAI ASET KENDERAAN ADALAH BERDASARKAN HARGA TERPAKAI DAN TIDAK CUKUP UNTUK DIGUNAKAN UNTUK MEMBAYAR KESEMUA  MODAL PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE.

TAWARAN ISTIMEWA KEPADA PEMILIK PAKEJ YANG TERDESAK MEMERLUKAN WANG SEGERA. PEMILIK INI AKAN DI BAYAR MODAL MEREKA DI DALAM AZZ MARKETING ENTERPRISE DENGAN KADAR SEGERA.
APA YANG BOLEH DI LAKUKAN OLEH PEMILIK ?

PIHAK AZZ MARKETING ENTERPRISE SEDAR KEBANYAKKAN PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE TIDAK MEMILIKI KEMAMPUAN KEWANGAN UNTUK MENERIMA TAWARAN PEMBAYARAN BALIK MODAL MELALUI SISTEM TOP-UP TUKARAN KEPADA UNIT SKIM  KEPENTINGAN RAJA KELI DAN SKIM KEPENTINGAN RAJA TILAPIA AZZ MARKETING BERHAD DAN DALAM MASA YANG SAMA TERDESAK UNTUK MENDAPATKAN WANG SEGERA UNTUK MENYELESAIKAN PEMBAYARAN TERTUNGGAK TERMASUK ANSURAN PINJAMAN BANK. OLEH ITU, PENGARAH URUSAN INGIN MENAWARKAN TAWARAN ISTIMEWA KEPADA SEMUA PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE YANG INGINKAN WANG SEGERA DENGAN CARA:
1)  PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE TIDAK PERLU MENGELUARKAN SEBARANG WANG.
2)   SETIAP PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE SECARA INDIVIDU HANYA PERLU MENGELUARKAN SEDIKIT USAHA DENGAN MEMPROMOSIKAN DAN MENJUAL UNIT SKIM KEPENTINGAN RAJA KELI KAPADA ORANG AWAM ATAU PERBADANAN SAMADA INDIVIDU, SYARIKAT ATAUPUN KOPERASI (BORANG KEMASUKAN DAN PROSPEKTUS DISEDIAKAN). PEMILIK PAKEJ YANG TIDAK MAMPU UNTUK MEMBUAT JUALAN SECARA BERSENDIRIAN BOLEH MEMBENTUK KUMPULAN DAN BOLEH MENYERTAI SIRI PROMOSI SKIM RAJA KELI YANG AKAN DIADAKAN SECARA SERENTAK SELURUH MALAYSIA YANG AKAN DILAKUKAN OLEH PIHAK AZZ MARKETING BERHAD.   
3)   SEBAIK SAHAJA INDIVIDU, SYARIKAT ATAUPUN KOPERASI TERSEBUT BERSETUJU UNTUK MEMBELI UNIT SKIM KEPENTINGAN RAJA KELI DAN MEMBUAT PEMBAYARAN , PIHAK AZZ MARKETING BERHAD AKAN MEMBAYAR KEPADA PEMILIK PAKEJ YANG MENJUAL UNIT SKIM RAJA KELI TERSEBUT DENGAN KIRAAN SEPERTI BERIKUT:

PENJUALAN TERKUMPUL KEPADA ORANG AWAM ATAU PERBADANAN SEBANYAK 10 UNIT SKIM RAJA KELI AZZ MARKETING BERHAD BERNILAI RM16,000 (1,600 @ 10 UNIT) PEMILIK PAKEJ TERBABIT AKAN DIBAYAR DENGAN SEGERA MELALUI BANK DRAF SEBAIK PENGESAHAN PENJUALAN DILAKUKAN IA ITU SEBANYAK RM3,900.00 (  IAITU BERSAMAAN PEMBAYARAN BALIK MODAL SEBANYAK 3 UNIT PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE ).  PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE BOLEH MENJUAL LEBIH DARIPADA 10 UNIT SKIM RAJA KELI TERTAKLUK KEPADA KEKOSONGAN UNIT YANG BELUM TERJUAL.


CONTOH :
PEMILIK A MEMPUNYAI MODAL DIDALAM AZZ MARKETING ENTERPRISE SEBANYAK RM 5,200.00

BELIAU TELAH BERJAYA MENJUAL 10 UNIT SKIM RAJA KELI AZZ MARKETING BHD KEPADA 0RANG AWAM ATAU PERBADANAN @ RM1,600.00 YANG BERJUMLAH RM 16,000.00 ( SECARA TERKUMPUL )
PIHAK AZZ MARKETING BHD AKAN MEMBAYAR BALIK MODAL BELIAU DI DALAM AZZ MARKETING ENTERPRISE SEBANYAK  RM3,900.00 DENGAN KADAR SEGERA.
DENGAN ITU BELIAU MASIH MEMPUNYAI MODAL DI DALAM AZZ MARKETING ENTERPRISE SEBANYAK RM1,300.00 ( RM5,200 – RM3,900 ). DIDALAM TRANSAKSI INI KOMISYEN JUALAN SEBANYAK 2% TIDAK DIBAYAR KEPADA PEMILIK A

CONTOH 2:

PEMILIK B MEMPUNYAI MODAL DIDALAM AZZ MARKETING ENTERPRISE SEBANYAK RM2,600.00

JIKA BELIAU BERJAYA MENJUAL SECARA TERKUMPUL 10 UNIT SKIM RAJA KELI AZZ MARKETING BHD @RM1,600.00 ( JUMLAH JUALAN RM16,000 ) MAKA JUMLAH RM3,900.00 YANG AKAN DI BAYAR KEPADA BELIAU ADALAH SEPERTI CARA BERIKUT:
RM2,600 DI BAYAR BALIK MODAL BELIAU DI DALAM AZZ MARKETING ENTERPRISE DAN TAMBAHAN RM1,300 JUGA DI BAYAR KEPADA BELIAU.
DENGAN ITU MODAL BELIAU DI DALAM AZZ MARKETING ENTERPRISE BERSAMAAN DENGAN KOSONG. DI DALAM TRANSAKSI INI KOMISYEN SEBANYAK 2% TIDAK DIBAYAR KEPADA BELIAU


NOTA:


PEMILIK PAKEJ YANG TELAH DI BAYAR SEPENUH NYA MODAL BELIAU MELALUI SKIM INI TIDAK LAGI BERHAK UNTUK MENIKMATI KEISTIMEWAAN DI ATAS TETAPI AKAN TETAP DI BAYAR KOMISYEN JUALAN SEBANYAK 2% OLEH PEGAWAI PEMASARAN AZZ MARKETING BHD SETELAH JUALAN SKIM RAJA KELI DISAHKAN.


WALAUBAGAIMANAPUN BELIAU BOLEH MENGGUNAKAN AKAUN PEMILIK LAIN YANG BELIAU KENALI UNTUK MEMBUAT JUALAN MELALUI SKIM DI ATAS DAN PEMBAYARAN RM3,900.00 AKAN DI BAYAR ATAS NAMA PEMILIK YANG MEMBUAT JUALAN.

*PENJUALAN UNIT SKIM RAJA KELI KEPADA PEMILIK LAMA MELALUI TAWARAN PENAMBAHAN ( TOP – UP ) SEKURANG-KURANGNYA RM800 SEUNIT JUGA BOLEH DILAKUKAN DAN KOMISEN JUALAN SEBANYAK 2% AKAN DI BAYAR OLEH PEGAWAI PEMASARAN AZZ MARKETING BHD. UNTUK TRANSAKSI INI SKIM DI ATAS TIDAK TERPAKAI.

4)    TAWARAN INI TIDAK TERMASUK DALAM LAPORAN KAEDAH PILIHAN PEMBAYARAN BALIK MODAL DAN DITAWARKAN KHUSUS UNTUK MEMBANTU PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE YANG TERDESAK MEMERLUKAN WANG SEGERA BAGI MEMBAYAR PERBELANJAAN TERTUNGGAK DAN TIADA PAKSAAN. PIHAK KAMI MENGHARAPKAN PEMILIK PAKEJ DAPAT MENERIMA SECARA POSITIF. KEPADA YANG BERMINAT BOLEH SMS KEPADA PEGAWAI PEMASARAN AZZ MARKETING BERHAD ( 016-9226073 ) UNTUK MENDAPATKAN BORANG DAN PROSPEKTUS SKIM RAJA KELI.


LAPORAN RASMI KAEDAH PEMBAYARAN BALIK MODAL PEMILIK MODAL AZZ MARKETING ENTERPRISE..

LAPORAN RASMI KAEDAH PEMBAYARAN BALIK MODAL PEMILIK PAKEJ AZZ MARKETING ENTERPRISE TELAH DIBERIKAN KEPADA WAKIL PEMILIK, PUAN AZIMAH ABDULLAH ZAWAWI DAN JUGA KEPADA KETUA JABATAN SIASATAN JENAYAH KOMERSIAL (JSJK) KELANTAN PADA 11 SEPTEMBER 2011. TUJUAN LAPORAN DIBUAT SUPAYA WAKIL PEMILIK PAKEJ MENGETAHUI SECARA TERPERINCI MENGENAI KAEDAH PEMBAYARAN BALIK MODAL AZZ MARKETING ENTERPRISE YANG AKAN DIGUNAPAKAI DAN JUGA UNTUK MEMBOLEHKAN PIHAK POLIS KELANTAN DAPAT MEMANTAU PERKEMBANGAN PEMBAYARAN BALIK MODAL PEMILIK PAKEJ DAN STATUS TERKINI SYARIKAT. PIHAK POLIS KELANTAN MEMBENARKAN PENGARAH URUSAN AZZ MARKETING ENTERPRISE MELAKSANAKAN PEMBAYARAN BALIK MODAL SEPERTIMANA YANG DINYATAKAN DIDALAM LAPORAN TERSEBUT.